Ha nem kezeljük a hétköznapi stresszt, az felhalmozódhat bennünk és szívproblémákat okozhat

Ha nem kezeljük a hétköznapi stresszt, akkor a későbbi életszakaszunkban nagyobb eséllyel alakul ki magas vérnyomás, szívinfarktus, esetleg stroke.

Az Amerikai Szív Társaság által nemrég publikált friss kutatási eredmény szerint a napi stressz képes felhalmozódni a szervezetben, ami jelentős hatással van a szív- és érrendszerre. 

Minderről a Napidoktor.hu oldalán olvashatunk. Ahogy arról is, hogy a mostani kutatás azért érdekes, mert az eddigi vizsgálatok során olyan alanyok stressz-szintjét vizsgálták, akiknek már kialakult érrendszeri problémáik voltak. Most viszont azt nézték meg, hogy a stressz milyen hosszú távú hatással van azokra, akiknek nincs problémájuk a keringésükkel, a szívükkel. 

A kutatás során normál vérnyomású, 48-87 év közötti páciensek eredményeit követték több mint egy évtizeden át. Az érintett időszakban a vizsgálati alanyok stresszhormonjainak a szintje megduplázódott (nagyjából hét év után), a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata 21-31 százalékkal nőtt meg. Amikor a kortizolszint duplázódott meg (a tizenegyedik év környékén), a kutatók azt figyelték meg, hogy 90 százalékkal emelkedett meg a mellkasi fájdalom, a szívinfarktus vagy a stroke kockázata, illetve ugyanilyen arányban nőtt meg az artéria-tágító beavatkozások szükségessége is.

De miért írtuk le mindezt a Vulkánfürdő oldalán?

Szerettünk volna rávilágítani arra, hogy rendkívül fontos időt szakítani a hétköznapi stressz kezelésére. Amiben egyebek mellett a vízben végzett aktivitások, illetve a különféle wellness szolgáltatások is sokat tudnak segíteni. Egyebek mellett a gyógyvízben való relaxálás és a szaunázás is ilyen. 

Úgyhogy ha van rá lehetősége, tegye ön is rendszeressé a stresszűző, illetve a feszültség kezelését segítő programokat az életében.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!