Az idén jóval erősebbek a pollenallergiások tünetei – a sóbarlangos kezelés segíthet

A korábbi évekhez képest az idén jóval nagyobb lehet a levegő pollenkoncentrációja. Az enyhe tél és a szárazabb tavaszi időjárás miatti erőteljesebb virágzás megnehezítheti az allergiások mindennapjait.

A Semmelweis Egyetem (SE) Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának adjunktusa, Kraxner Helga tájékoztatott arról, hogy a klinikán erőteljesen növekedett a betegforgalom, amiben szerepet játszhat a korán és erősebben érkező allergiaszezon.

A szakember elmondta, hogy a hatékony terápia kialakítása és a gyógyszerek beállítása mellett életmódbeli változásokkal is javítható az allergiások élete. A gyakori hajmosás, ruha- és ágyneműcsere, pollenszűrős szúnyoghálón keresztüli szellőztetés segíthet a tünetek enyhítésében. Érdemes emellett sós orrmosó folyadékot is használni, amely eltávolítja az irritáló anyagokat és a pollent – javasolta Kraxner Helga.

A sóbarlangos lazítás is rengeteget segíthet

Mindezekhez mi hozzátennénk, hogy kiváló módszer lehet az allergiás tünetek kezelésére a sóbarlangban történő relaxálás is. Már néhány alkalom is sokat segíthet a tünetek kezelésében. Ahogy azt korábban írtuk: a sóban lévő szemcsék képesek kitisztítani a légzőszervekben letapadt pollent, így kis túlzással elég néhány nagy levegővétel, és már fel is lélegezhetünk.

Ha összekapcsolná a gyógyfürdőzést, a wellnesst egy hatékony sóbarlangos terápiával, várjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!