Hova utaznak idén nyáron a magyarok?

A Generali friss kutatása szerint biztosra megyünk, ezért inkább maradunk belföldön. A megkérdezettek csaknem 60 százaléka biztosan eltölt néhány napot valamelyik hazai üdülőhelyen. Közülük 47 százalék úgy nyilatkozott, az idén biztosan nem lépi át a határt a nyári hónapokban. A felmérés alapján mindössze a magyarok ötöde szeretne külföldre és belföldre is utazni.

A kapott válaszokból jól látszik, hogy a vakáció szezonban a többség biztosra megy. Ahogy közlemény fogalmaz: nem kockáztatják meg a nagyobb utakat az újra és újra felbukkanó koronavírus és a háború árnyékában – és persze sokkal tudatosabban vigyáznak a pénztárcájukra az instabil gazdasági helyzetben.

Kik mennek külföldre és kik maradnak itthon?

A külföldi kikapcsolódást többnyire a Budapesten és a nagyobb városokban élő, jellemzően felsőfokú végzettséggel rendelkezők választják. Olyanok, akik jobb anyagi helyzetben vannak.

Utazni ugyanakkor nem csak ők készülnek. A legkiugróbb utazási kedv a 30 év alatti fiatalokra és az 50-es, 60-as korosztályra jellemző. Az idősödők egyébként többnyire a nyugalmasabb fürdőhelyeket és a wellness létesítményeket keresik. Míg a fiatalok a mozgalmasabb, egyebek mellett kulináris élményeket kínáló helyeket. A 30-39 éves korosztály jellemzően a gyermekbarát környezetet részesíti előnyben.

Konkrét helyszínek?

Ha nyár, akkor Balaton. A magyarok 36 százaléka így vélekedik. A magyar tengert a sorban szorosan a wellness-központok követik, illetve minden olyan úticél, ami víz közelében található. A felmérés szerint egyre felkapottabbak továbbá a hegyvidéki helyszínek – valószínűleg a nyugodtabb, kevésbé forgalmas lokációjuk miatt. 

Ha Önnek is fontos a strandolási lehetőség, ha szívesen töltődne a nyáron wellnessfürdőben, jöjjön el Celldömölkre. Válassz a Ság hegy lábánál lévő Vulkánfürdőt. Szállást akár a fürdővel közvetlenül átjárható JUFA hotelben is foglalhat.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020