Ne csak télen induljunk gyógyfürdőzni!

A gyógyfürdőzés nem csak téli kikapcsolódás. Sem a stressz, sem a különféle ízületi panaszok nem szűnnek meg az időjárás jobbra fordulásával.

Sajnos hiába jön a meleg, a hétköznapok problémái erre nincsenek figyelemmel. Ahogy a térd-, a derék- és a nyakfájdalom se tudja, hogy kevésbé kell kínozni nyáron az embert. Tény, hogy a hűvösebb időben gyakoribbak az ízületi panaszok. Viszont az is ténykérdés, hogy manapság a nyarak se mentesek a nagy hőmérséklet ingadozásoktól. Amit a problémás ízületek természetesen meg is éreznek…

Szóval nem mondhatjuk, hogy a gyógyvizes fürdőzés csak téli kikapcsolódás. Nyáron ugyanúgy lehet igényünk arra, hogy a kellemesen meleg vízben töltődjünk, regeneráljuk a szervezetet. Ráadásul a termálfürdős kikapcsolódás az időjárás szempontjából is sokkal kiszámíthatóbb, mint a természetes strandok nyújtotta élmények. A gyógyvizes fürdőkben akkor se kell lemondani a fürdőzős élményekről, ha odakint nem éppen nyárias az idő.

Plusz a fürdők többsége az egész családnak kínál élményeket. Amíg az idősödők a termálvízben, a pezsgőfürdőben lazítanak, addig a gyerekek csúszdázhatnak és az élménymedencékben játszadozhatnak.

Legalábbis Celldömölkön a Vulkánfürdőre ez jellemző. Nálunk az időjárástól függetlenül a család minden tagja számára adott a fürdőzés élménye. Gyógyfürdő, élményfürdő és strand is várja a hozzánk érkezőket.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020