Nyaralás plusz fürdőgyógyászati kúra – Egy remek kombináció a spórolásra

Fürdőkúrával együtt akár olcsóbb is lehet a nyaralást. Ha szakorvos írja fel a gyógyvizes fürdőzés, a vendégeknek csak minimális önerőt kell fizetniük. A nagyobb részt a TB-támogatás fedezi. Nekünk csupán a szállásról kell gondoskodni. 

Persze minderre kizárólag akkor van lehetőség, ha egészségügyi szempontból indokolt a fürdőgyógyászati kezelés. Illetve létezik a biztosítási jogviszony.

Egyébként a TB-támogatott kúra egy évben kétszer, egyenként 15 alkalommal igényelhető. 

Vagyis ha szeretnénk, akár egy kéthetes nyaralással is összeköthetjük a gyógyulást, a regenerálódást. Persze nem feltétlenül szükséges ilyen hosszú kúrán részt venni. A “támogatott nyaralás” akár pár nap is lehet.

A kezelések számáról ugyancsak a szakorvos határoz – aki nem a háziorvos, illetve nem is magán reumatológus. Ahogy a Termál Online írja a cikkében: reumatológus szakorvos, fizioterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos írhatja csak fel a fürdőgyógyászati kezeléseket. És kizárólag az állami rendszeren keresztül.

 

Szerencsére minderre a fürdőkben általában van lehetőség, így nem kell senkinek sem orvos után szaladgálni. A nagyobb wellness központokban helyben elérhetők a “TB-s rendelések”. Vagyis arra is van lehetőség, hogy a vizsgálat után azonnal megkezdjük a fürdőkúrás regenerálódást.

Szerintünk érdemes kihasználni a lehetőséget.

Amennyiben ön is érintett vagy és szívesen összekötné a gyógyfürdős kúrát egy remek nyaralással, vegye számításba a fentieket.

Tudjon meg még többet a TB-támogatott kezelésekről a itt, a fürdő weboldalán!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020