Nem tudjuk elengedni a munkát a vakáció alatt sem?

Sokaknál még a nyaralás alatt is kéznél van a munkahelyi mobil. Tudjuk, hogy a vakáció alatt nem kéne céges ügyekkel foglalkozni, a többség mégis rendszeresen nézi az e-mail forgalmat és a telefont is felveszi a kollégáknak, ügyfeleknek. És Ön?

Egy korábbi, a Profession.hu által készített felmérés szerint egyesek még dolgoznak is a nyaralás alatt… Persze általában nem teljes munkanapokról van szó. Sokkal inkább rövid idő alatt megoldható apróbb feladatok elvégzéséről.

Ettől viszont a munka az még munka, és nem éppen segíti a teljes ellazulást.

De visszatérve a céges levelezésre: 60 százalék a nyaralás alatt is követi az üzeneteket. Igaz, nem mindenki néz rá azokra minden nap. Nagyjából 30 százalék azoknak az aránya, akiknek nem telik el úgy egyetlen szabadnap se, hogy ne ellenőrizzék a levelezést.

A hivatalos hívásokat a felmérésben résztvevők több mint a fele fogadja. Csupán 14 százaléknyian vannak azok, akik egyáltalán nem veszik fel a telefont nyaralás közben.

És önnél mi a jellemző? Mi azt gondoljuk, hogy a nyaralás az nyaralás. Vagyis amennyiben megteheti, a vulkánfürdős kikapcsolódása során is inkább a víz és a környezete nyújtotta relax élményekre koncentráljon.

Ha a pihenésből ki tudja hozni a maximumot, valószínűleg a munkában is produktívabb lesz. Próbálja ki! Várjuk Celldömölkön.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020