Kültéri fürdőzés – nem csak nyáron

A nyár végével nincs vége a szabadtéri fürdőzések időszakának. Sőt, a gyógyfürdőzős wellness ideje még csak ezután következik.

Ahogy vége a nyári hőségnek, egyre növekszik az érdeklődés a kültéri termálvizes fürdőzés iránt. Tipikusan az indián nyár az, amikor még kellemes a kinti napsütés, de már jól esik a termálvíz melege is. Ebben az időszakban még bátran tölthetjük az egész napot kinti medencében. Fázni biztosan nem fogunk. Illetve melegünk se lesz. Hiszen a Nap ereje szeptember közepétől azért már nem olyan erős, hogy ne esne jól termálvízben relaxálni.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról se, hogy az ősz elején a szauna szezon is elkezdődik. Vagyis a strandolós, napozós programok helyett ilyenkor inkább már a lelassulós wellness kerül előtérbe.

Egyébként a Vulkánfürdőben a nyári szezontól függetlenül számos kültéri medence üzemel. Egész évben használható a beltéri és kültéri egységgel is rendelkező gyógyvizes medence, a fürdő zárt udvarán lévő melegvizes pezsgőfürdő és az ugyancsak kültéren lévő relax gyógymedence. Ami pedig a vizek hőfokát illeti: átlagban 34-36 fokosak. Vagyis akár egy változékonyabb, hűvösebb idő esetén is rendkívül kellemes a kültéri fürdőzés. 

Kipróbálná? Várjuk a Vulkánfürdőben! A nyár végét követően se mondjon le a vizes élményekről, merüljön el a celli fürdő kellemesen meleg gyógyvízében.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020