A nőknél valóban gyakoribb az ízületi fájdalom?

Bizony. A jelenség tényleg létezik. Az idősödő hölgyek esetében jóval gyakoribbak a mozgásszervekkel összefüggő panaszok. Mi ennek az oka?

Leginkább hormonális változások állnak a háttérben. Egészen konkrétan az ösztrogén-szint és az ízületi gyulladás között van összefüggés. Igaz, sok kutatás még nem zajlott a témában, de a szakértők úgy látják: egyáltalán nem kizárt, hogy a női nemi hormon csökkenésével felerősödnek az ízületi gyulladással összefüggő panaszok. Ugyanakkor mivel a csontritkulás gyakoribb egészségügyi probléma a hölgyek esetében, így az annak következtében jelentkező mozgásszervi panaszok is sűrűbben fordulnak elő a nőknél. És az se ritka, hogy a két probléma összeadódik. Ilyenkor komoly fájdalom érezhető a térdeknél, a csípő környékén, a deréknál vagy a csuklónál.

És nem csak fájdalom.

Ahogy a szakértő fogalmaz: a probléma sokszor nem csak fájdalommal jár. Sok esetben a mozgás is korlátozottabbá válik, és bizony a hangulatra is hatással van az, ha nincsenek rendben az ízületek. 

Érdemes tehát a hölgyeknek mindezekkel számolni és még a panaszok megjelenése előtt gondoskodni az ízületek védelméről. Akár rendszeres gyógyfürdőzéssel. Mondjuk a celldömölki Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020