Miért nem ajánlatos a szaunában fürdőruhát viselni?

Annak ellenére, hogy a fürdőruha praktikus választás a szaunában, nem ajánlott a viselete. Mivel PVC-szövetből készül, megakadályozza a bőr légzését. Azaz nem érvényesül a szauna-hatás. De ez még hagyján. Sokkal fontosabb, hogy magas hőmérsékleten a fürdőruha anyagából káros anyagok szabadulnak fel. Amit gőz formájában belélegzünk. Szempont továbbá, hogy a fürdőruha túl sok hőt nyel el, ami kellemetlenné teheti a szaunázást.

Persze ez nem azt jelenti, hogy csak meztelenül ajánlott szaunázni.

Akár természetes anyagból készült szauna törölköző is magunk köré tekerhető. 

Vagy ha ebben nem érezzük konfortosan magunkat, felvehetünk valamilyen kényelmes, bő szabású pamut pólót. Ez engedi a bőrt szabadon lélegezni és túl sok felesleges hőt sem nyel el.

A törölköző azonban így sem mellőzhető. A padra minden esetben ajánlott azt leteríteni. Higiéniai okokból fontos ez. Az izzadság ugyanis így fogható csak fel.

Szóval ha szívesen szaunázna a wellness alatt, de tartózkodna a meztelenségtől, a fürdőruha helyett használjon inkább szauna törölközőt. Vagy ha azt sem érzi komfortosnak, válasszon valamilyen bő szabású, jól szellőző, pamutból készült lenge ruhát. Akár egy túlméretezett pólót.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020