Sokat fáj a háta, a nyaka az egész napos munka miatt? Akkor ezt kell tennie

A hátfájdalom majdnem mindenkit érint. Van, akinél a hosszú ülő munka miatt alakul ki ez a panasz. Másnál pedig a fizikai megterhelés váltja ki ugyanezt. Ugyanakkor a hátfájdalom jelzés is, azoknál jelentkezik leginkább, akik görcsösen élik az életüket. De a stresszes állapot is előidézhet hasonló tüneteket. Mondják is, hogy “nagy teher nyomja a vállát”. Vagyis, ha feszültek a hát- és a nyakizmok, az sokszor a megterhelő munka miatt alakul ki. Vagy azért, mert sokat aggódunk valami miatt. Ez egyébként nem jelent komoly problémát, de nem is legyinthetünk rá azzal, hogy majd elmúlik.

Ha a testünk jelez, akkor ki kell kapcsolni. Célszerű kiszakadni a munkából és elmenni egy lazító wellnessre. Mégpedig olyan helyre, ahol a gyógyvíz az ízületi problémák, hátfájás esetén plusz segítséget is nyújtanak. Ilyen panaszok esetén a termálvíz hője ellazítja az izmokat. Az izomfeszülés elmúlik, a vízben lévő ásványi anyagok pedig támogatják az ízületek működését és erősítik az ellenálló képességet. Persze önmagában a gyógyvíz se képes csodákra. De a lényeg, hogy lazítsunk és kikapcsoljunk. Erre pedig a legjobb hely a gyógyfürdő.

A hátfájdalom kezelésében azonban nem csak a gyógyvíz nyújthat segítséget. A mozgás, különösen az úszás jelent nagyon sokat. A szauna pedig az ellazításban nyújt segítséget.

Nálunk, a celldömölki Vulkánfürdőben mindhárom lehetőség adott. Összesen nyolc medencében lehet itt fürdőzni. Ezek között található több gyógy vízű és úszásra alkalmas is. És természetesen szaunázni is tudnak a hozzánk érkezők.

De, ha már a lazítás a cél, próbáljuk ki a masszázsokat is. Ha pedig élményfürdőben wellnesselünk, álljunk be rövidebb ideig a nyakzuhany alá is. Ez a vállakat, a nyaki izmokat remekül ellazítja majd.

Összességében azonban elmondható, hogy ha a stresszes, dolgos hétköznapok miatt fáj a hátunk, a nyakunk, akkor egyértelműen kikapcsolódásra van szükségünk. Ilyenkor a test jelzett, ez pedig fontos.

Töltődjön fel Ön is ezért gyógyfürdőben, szaunázzon egy jót, ússzon, kérjen masszázst és tapasztalja meg a termálvíz nyugtató, lazító hatását. Mi várjuk Celldömölkön.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!