Milyen lehet egy tökéletes wellness nap? És mennyibe kerül?

Leginkább olyan, ahol lehetőség van a feltöltődésre, az egészségmegőrzésre és a szórakozásra is. A legjobb pedig az, ha mindez egyszerre teljesül. Merthogy van ilyen is.

Ha wellnesselni megyünk, válasszunk olyan célpontot, ahol lehetőségünk van termálvízben ellazulni. Tény, hogy a gyógyvíz egyetlen fürdőzéssel nem gyógyítja meg a panaszainkat, de ettől függetlenül van olyan jótékony hatása, amit szinte azonnal érzünk.  A víz hője ugyanis hozzájárul az izmok ellazításához, segít elűzni a stresszt. És, ahogy itt is írtuk, ha a lelki egyensúly rendben van, a testi egészség is könnyebben erősödik. Vagyis a testi tünetek is megszünhetnek.

masszazs

Mindezekhez hozzájárulhat, ha egy masszázst is kérünk. Egy jó masszírzás a testünket és a lelkünket is ellazítja. Ahogy a szauna is. Ami a felsoroltak mellett a méregtelenítésben és az immunrendszer erősítésében is nagyon sokat segít.

Miért ne élnénk a lehetőséggel, ha már egyszer wellnesselni indultunk?

És még egy dolog: nem csak a hagyományos értelemben vett pihenésről kell, hogy szóljon egy wellness nap. Inkább nevezzük kikapcsolódásnak. Ha pedig innen nézzük, akkor egy kis sport is belefér a programba. Akár egy úszás. Vagy, ahogy említettük egy korábbi bejegyzésünkben: egy gyógyfürdőzés előtti nordic walking a Ság-hegyen szuper program lehet.

Szóval, ha wellnesst tervez, ne csak a gyógyvízre koncentráljon, hanem tegyen többet azért, hogy rendben legyen a test és a lélek egyensúlya. És higgye el, nem is kerül ez olyan sokba. Nézze meg a celldömölki Vulkánfürdő árait itt!

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020